21.1 C
Bihać
Srijeda, 29 Juna, 2022

Pozlilo majci Mateja Periša: Intervenirala hitna pomoć

IZVORavaz.ba

Majci Splićanina Mateja Periša pozlilo je jučer kad je saznala da je njegovo tijelo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje, u Beogradu, poslije pet mjeseci potrage, javlja “Blic”.

Reporterka “Blica” danas je kratko razgovarala sa majkom Mateja Periša, koja se nije javno oglašavala poslije nestanka svog sina na obali Save u ranim jutarnjim satima 31. decembra prošle godine u Beogradu.

– Hvala vam, hvala vam na izjavama sućuti – rekla je u razgovoru Dženi, majka tragično preminulog Mateja Periša.

Majka Mateja Periša jučer je saznala da je tijelo mladića, obučenog kao njen sin kada je nestao, izvučeno iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu, osam kilometara nizvodno od mjesta gdje je Matej ušao u ledenu reku Savu.

Danas, dan kasnije, sve crne slutnje su potvrđene – DNK analiza je potvrdila da je u pitanju tijelo njenog sina, Mateja Periša.

Tijelo Mateja Periša izvučeno je oko 9:20 sati ujutro iz Dunava kada su ga u vodi primijetili kapetan i mornari jednog broda, kao i par šetača na Adi Huji. Odmah su pozvali policiju koja je ubrzo stigla na lice mjesta.

Već na osnovu garderobe i stvari koje su nađene pri tijelu policajcima i mornarima je bilo jasno da je najvjerovatnije u pitanju Periš, ali ta informacija nije mogla biti i definitivno potvrđena dok nije urađena DNK analiza.

DNK analiza je i obdukcija su rađeni po nalogu Višeg tužilaštva i po hitnom postupku su rezultati stigli već danas i potvrdili najcrnje slutnje.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se