11.6 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Pozivanje na hapšenje Milorada Dodika posvađalo državne zastupnike

IZVORAvaz.ba

Posebnu raspravu na tematskoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH izazvalo je izlaganje zastupnika SDP-a BiH Zukana Heleza.

Zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać prozvala je zastupnika Heleza jer, kako ona tvrdi, on je u svom izlaganju direktno pozvao prisutne predstavnike pravosuđa BiH da uhapse člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Pozvala je predsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića (SDA) da ubuduće spriječi ovakva izlaganja i pozivanje na hapšenje legitimno izabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika.

Helez je ovom prilikom odgovorio da poziva na hapšenje svakog zvaničnika za kojeg se uspostavi da je korumpiran i koji krši zakon.

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić

Ponovo je reagirala zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać, koja je upozorila da je „pozivanje na hapšenje Dodika neprihvatljivo u klupama ovog doma“. Obratila se i predsjedavajućem Zvizdiću te ga ponovo pozvala da spriječi zastupnika Heleza.

Zastupnik Nenad Stevandić (Srpski klub) obratio se zastupnicima te ih pozvao da se vrate dnevnom redu današnje sjednice.

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić poručila je da neće dozvoliti „pozive na odmazdu i pogrdne riječi protiv Milorada Dodika“. Vulić je zatim kazala da Dodik nije za nju Tito, već Bog.

Reagirao je i predsjedavajući Doma Zvizdić, koji je zastupnicu Vulić upozorio da je ona svojom izjavom uvrijedila vjernike uporedivši Dodika s božanstvom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe