POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA u Bosanskoj Krupi da popune upitnik o utjecaju pandemije koronavirusa

Putem upitnika Općina želi spoznati na koji je način i u kolikoj mjeri pandemija utjecala na poslovanje, je li i u kolikoj mjeri uzrokovala otpuštanje radnika i pad prihoda, te koje su mjere privredni subjekti poduzeli kao odgovor na trenutnu situaciju.

Mjere podrške privrednicima su od iznimne važnosti za oporavak ekonomije, a da bi se osmislile i provele najadekvatnije, neophodni su precizni podaci o izazvanim posljedicama, zbog toga Općina Bosanska Krupa poziva subjekte da bez oklijevanja popune upitnik u što moguće kraćem roku.

Dok se na višim nivoima vlasti pripremao korona-zakon i kreirale mjere podrške, Općina Bosanska Krupa je nabavkom repromaterijala za sjetvu više kultura pomogla svim zainteresiranim poljoprivrednicima, a donijela je i dvije odluke usmjerene na privredne subjekte. Jedna se tiče privremenog subvencioniranja troškova komunalnih naknada, naknada za privremeno korištenje javnih površina i računa za odvoz otpada, a druga subvencioniranja iznosa redovne kreditne kamate.

U narednom periodu Općina Bosanska Krupa, u okviru svojih nadležnosti, želi donijeti nove odluke, za čiju su izradu od iznimne važnosti precizni podaci koje nastoji prikupiti putem ankete. Podaci će se koristiti zbirno kod analize stanja i definisanja prijedloga mjera podrške. Bit će strogo povjerljivi, dakle neće se objavljivati.

Upitnik/anketa objavljena je na stranici Općine Bosanska Krupa

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe