POZIV NA PRLJAVU KAMPANJU GOSPODSKI ODBIO // Kemal Hrnjić (kandidat za gradonačelnika – NiP) pozvao sve kandidate: “Bihać je herojski grad i nemojmo to zaboraviti u predstojećoj kampanji. Budimo dostojni uloge koju imamo.”

Predizborna kampanja služeno počinje u petak, međutim, ona je tiho među nama od kraja posljednje izborne kampanje prije dvije godine. Društvene mreže obiluju lažnim profilima i stranicama bez poznatog identiteta, koje objavljuju razna nagađanjima koja nisu podložna odgovornosti ukoliko nagađanja budu neistinita.

Tako je jučer na jednoj od takvih stranica objavljen jedan post, a reakciju na taj post je imao jedan od kandidata za gradonačelnika Kemal Hrnjić (Narod i Pravda). Oduševio je svoje simpatizere ali i one koji to do jučer nisu bili, svakako nešto novo na političkoj sceni u Krajini, odnosno Bihaću.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji,
obično ne reagujem na ovakve natpise, ali kao kandidat za gradonačelnika Grada Bihaća u vrijeme kada nam je predizborna kampanja na vratima želim dati svoj osvrt i uputiti jedan poziv.
Ovaj tekst nije upućen “gospodinu” koji je pisao navedeni članak, nego je ovo poziv gospodinu Šuhretu Fazliću i nama ostalim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Bihaća za vođenje pozitivne i fer kampanje.
Cijenjena gospodo, kolege, kandidirali smo se za gradonačelnika nama najljepšeg grada koji je uvijek bio prkosan, ponosan i dostojanstven. Bihać je herojski grad i nemojmo to zaboraviti u predstojećoj kampanji. Budimo dostojni uloge koju imamo. Bihać zaslužuje kampanju ideja, projekata, argumentovanog dijaloga. Pokažimo građanima da znamo, hoćemo, možemo, a pokažimo im i da jesmo ono što od nas očekuju.
Motiv moje kandidature je da ponudim svojim sugrađanima na ovim izborima novu politiku i nove odnose naspram onog što nas je pratilo proteklih 25 godina, a čiji je rezultat stanje u kojem se nalazimo. Lično ću uživati u narednih mjesec dana razgovarajući sa sugrađankama i sugrađanima o viziji razvoja našeg grada.
Velika odgovornost, ali i čast pripada nama osmorici, a zamislite kakva će odgovornost i čast pripasti pobjedniku.
Bihać na ovim izborima ne bira samo gradonačelnika nego građani biraju svog lidera. Siguran sam da svaki od nas može dati svoj maksimum i povesti Bihać u svjetliju budućnost.
Cijenjene kolege neka nam je sretno i neka pobijedi najbolji.
Ukoliko jedan od vas pobijedi na ovim izborima biću među prvima koji će mu uputiti čestitke i molbu da me učini ponosnim građaninom GRADA BIHAĆA.
Vaš,
Kemal Hrnjić

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe