4.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Povjereništvo GO SDA Bihać: Mladima otvorili prostor za političko djelovanje

Novoformirano Povjereništvo u GO SDA Bihać fokus svog rada stavilo je na sinergiju mladosti i iskustva. Da je to buduće određenje ove stranke u Bihaću pokazalo je i današnje učlanjenje novih 55 članova među kojima 31 mlada osoba.

“Ponosni smo na našu mladost koja će svojom energijom i zalaganjem sigurno izmijeniti postojeću strukturu stranke i doprinijeti većem angažmanu mladih. Upoznati smo njihovim aktivizmom u proteklom periodu i možemo reći da su pored mladosti njihova glavna obilježja zrela i odgovorna promišljanja o budućnosti našeg grada i države. Zbog postojeće epidemiološke situacije današnjem prijemu nisu bili u mogućnosti prisustvovati svi članovi“, saopćeno je iz Povjereništva GO SDA Bihać.

Kemal Havić, student četvrte godine Mašinskog fakulteta u Bihaću, jedan je od mladih Bišćana koji je danas potpisao pristupnicu SDA u Bihaću.

“Vjerujem da ću kroz angažman u stranci mnogo toga naučiti i s mladim ljudima uspjeti stanje promijeniti na bolje te podstaći i druge da rade na pozitivnim promjenama u društvu. Svjestan sam svih obaveza i odgovornosti koje današnjim potpisom preuzimamo ali vjerujem da ćemo poboljšati status mladih u društvu i na taj način zaustaviti trend odlaska mladih iz naše domovine a samim tim i kreiranja boljeg ambijenta za mlade Bihaća”, kazao je Havić nakon učlanjenja.

Jedan od članova Asocijacije mladih SDA u Bihaću je i dr Mirza Babić student generacije Medicinskog fakulteta i dobitnik Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu.

“Pasivnost mladih u političkom djelovanju je nešto što je uglavnom vezano za sve stranke. Želja je da takvo stanje, zajedno s kolegama, promijenimo. Na tom putu krećemo od sebe samih i lokalne zajednice u kojoj živimo. Kroz SDA stranku vidim najviše mogućnosti da poboljšamo život mladih i da svojim znanjem i zalaganjem izborimo za bolje sutra, za o(p)stanak mladih u svojoj domovini i Bihaću”, kazao je Babić.

Naime, nakon danas održane sjednice, Povjereništvo GOSDA u Bihaću pozvalo je i druge mlade sugrađane da se priključe stranci i svojim djelovanjem omoguće bolju budućnost generacijama koje dolaze.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe