Potpisana platforma „Velika Kladuša za sve nas“; Jasmin Hušić zajednički kandidat za načelnika sedam političkih stranaka

IZVORrvk.ba

Jasmin Hušić, zajednički je kandidat za načelnika Općine Velika Kladuša na lokalnim izborima 2020. godine sedam političkih subjekata, potvrđeno je to potpisivanjem platforme „Velika Kladuša za sve nas“ na danas (utorak, 09. juni) održanoj konferenciji za medije. Potpisnici Platforme su Stranka demokratska akcije (SDA), Demokratska narodna zajednica–Krajiška stranka (DNZ – Krajiška stranka), Socijaldemokratska partija (SDP), Stranka demokratska aktivnosti (A-SDA), Kladuška stranka privrednog prosperiteta (KSPP), Demokratska fronta (DF) i Naša stranka (NS).

Prema riječima Hušića zagovaranjem principa demokratije, ravnopravnosti i tolerancije politički cilj im je prevazići stanje netrpeljivosti i političke isključivosti, te uspostaviti sistem pravednosti i jednakosti.

Kako je kazano Platforma „Velika Kladuša za sve nas“ rezultat je višemjesečnih pregovora između političkih subjekata u Velikoj Kladuši, a njenim potpisivanjem po prvi put veći broj demokratskih stranaka podržava jednog zajedničkog kandidata. Asmir Ćufurović, SDA i Admil Mulalić, DNZ – Krajiška stranka

Jasmin Hušić rođen je 1977. godine u Velikoj Kladuši, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a magistrirao je pravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Doktorski rad na temu „Zaštita prava na lokalnu samoupravu, reguliranje i funkcioniranje općina kao jedinica lokalne samouprave u FBiH“ obranio je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]