Potpisan sporazum o saradnji između Nacionalnog parka Una i NK „Una Nacionalni park“ Kulen Vakuf

U ponedjeljak, 05. oktobra, u upravi Nacionalnog parka Una potpisan je sporazum o saradnji između JP Nacionalni park „Una“ d.o.o. i NK „Una-Nacionalni park“ Kulen Vakuf. Potpisivanju sporazuma su prisustvovali predstavnici NP Una, direktor Amarildo Mulić i Haris Hadžihajdarević, a ispred NK „Una-Nacionalni park“ Alija Kurtagić i Sead Kadić.

Strane potpisnice će u svrhu realiziranja ciljeva definiranih ovim sporazumom o saradnji na raspolaganje staviti postojeće ljudske, tehničke, infrastrukturne i druge resurse, te su se složile da će, u svrhu što efikasnije realizacije dogovorenih aktivnosti, uspostaviti redovnu komunikaciju i vršiti monitoring zajedničkih aktivnosti s ciljem postizanja kvalitete planiranih rezultata, kao i uspostavljanja dobrih implementacijskih mehanizama od interesa za klub i nogomet kao sport.

Predstavnici NP Una i NK Una su usaglašeni da će njihova saradnja biti usmjerena na promociju prirodnih i kulturno-historijskih vrijednosti Nacionalnog parka Una koju će NK Una vršiti kroz redovne aktivnosti, unapređenje i razvoj nogometa kao sporta koji ima dugu tradiciju u Kulen Vakufu, kroz financijsku i tehničku podršku, a sve u skladu sa mogućnostima i kapacitetima NP Una, provođenje zajedničkih aktivnosti od općeg značaja za društvenu zajednicu uključujući i ekološke akcije na području NP-a, unapređivanje kvalitete življenja stanovništva istog, a posebno mladih stvaranjem uvjeta za razvoj sporta sa akcentom na promociju nogometa i Nogometne škole NK „Una-Nacionalni park“, promicanje i postepeno realiziranje ideje o uspostavljanju budućeg centra za pripreme i usavršavanje sportskih klubova i nogometnih trenera, seminara i odigravanje utakmica nogometnih ekipa svih uzrasta i ranga takmičenja u Nacionalnom parku Una, odnosno u Kulen Vakufu kao najvećem i centralnom mjestu u području Parka.

Predstavnici NK „Una-Nacionalni park“ su informirali direktora NP Una o planovima za narednu godinu tokom koje će biti akcenat jačanja svih kapaciteta kluba, posebno nogometne škole i rad sa mlađim uzrastima, kao i razvijanje potrebne infrastrukture koja je bila zapuštena u prethodnom periodu.

Tokom sastanka razgovaralo se i o pripremanju zajedničkih projekata koji bi se prijavili na raspoložive pozive raznih fondova, a sa kojim bi eventualno osigurala dodatna financijska sredstva za nabavku opreme i nesmetan rad. Od velike važnosti za klub će biti uključivanje drugih sudionika u planirane aktivnosti bitne za razvoja nogometa i sporta, općenito na području Nacionalnog parka Una.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe