Potpisan Sporazum između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Velike Kladuše

Dana 1.6.2020. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona Adnan Alagić i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Velika Kladuša Edin Kekić, potpisali su Sporazum o implementacije projekta „Izgradnja komunalne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Podzvizd i Mjesnoj zajednici Šumatac – završna faza“.

Radi se o projektu čija je implementacija započela 2007. godine, a procijenjena vrijednost bila je 3.000.000 KM. Isti je sufinanciran od strane JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Velika Kladuša, općine Velika Kladuša i Građevinskog odbora (mještana). Projekat koji obuhvata naselja dviju mjesnih zajednica Kudiće i Rajnovce odnosno 50 domaćinstava, nalazi se u završnoj fazi, ali iako je najveći dio komunalne infrastrukture izgrađen, nije ga bilo moguće okončati zbog nedovoljnih financijskih sredstava od strane Građevinskog odbora, tj. budućih korisnika koji uglavnom zbog svog socijalnog stanja nisu mogu izmiriti svoje obaveze.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe