Potez Cristiana Ronalda o kojem će brujati svijet: Pojavit će se tamo gdje ga niko nije očekivao

Čudesni Francuz iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu u kojoj je osvojio Ligu prvaka i prvenstvo s Real Madridom te je igrao čudesan fudbal.

To mu je na kraju donijelo Zlatnu loptu za najboljeg na svijetu. Zvanično će biti prezentovan na ceremoniji 17. oktobra u Parizu.

Iako u prošlosti nije dolazio na ceremonije na kojoj on nije bio u centru pažnje, Cristiano Ronaldo će se ovog puta pojaviti u Parizu.

Iz poštovanja prema svom nekadašnjem saigraču Karimu Benzemi CR će se pojaviti na ceremoniji dodjele nagrade za najboljeg na svijetu i ovo je svakako veliki potez legendarnog Portugalca.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Cristiano Ronaldo je pet puta proglašen najboljim na svijetu. Posljednji put je to bio 2017. godine.

Četiri od pet nagrada je dobio kao član Real Madrida. Na tom putu mu je pomogao i Benzema jer je s Ronaldom činio čuda u dresu kraljevskog kluba.

Jasno je i Ronaldu da bi vjerovatno imao neku nagradu manje bez Benzeme. Zbog toga će doći da pruži podršku nekadašnjem saigraču i to mu je svakako fenomenalan potez.

Benzemi će ovo biti prva nagrada za najboljeg na svijetu. Najviše ih ima Lionel Messi (7), Ronaldo je na pet, a po tri imaju čuveni fudbaleri Michel Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten.

Messi i Ronaldo dominirali su od 2008. do 2018. godine kada je nagradu dobio Luka Modrić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe