Poslušajte izjave nakon današnje sjednice Vlade USK-a (VIDEO)

Između ostalog, premijer Mustafa Ružnić i članovi Vlade razmatrali su i prihvatili Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o visini premije za 2020.godinu, koju su uputili u skupštinsku proceduru. Skupština USK je, na sjednici održanoj 03.01.2020.godine, donijela je odluku o visini premije za 2020.godinu u iznosu od 20 KM. Na istoj sjednici usvojen je i zaključak kojim je naloženo Upravnom odboru ZZO USK, da svoju odluku o visini premije za 2020.godinu izmijeni u roku od 30 dana i to na način da penzioneri sa najnižim penzijama plaćaju premiju zdravstvenog osiguranja u iznosu od pet konvertibilnih marka. Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, postupajući po navedenom zaključku donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o visini premije za 2020.godinu.

Vlada Unsko-sanskog kantona na današnjoj sjednici prihvatila je, i proslijedila Skupštini na razmatranje, prijedlog odluke Upravnog odbora JU “Služba za zapošljavanje Unsko sanskog kantona” o privremenom finansiranju ove javne ustanove. Obzirom da finansijski plan Službe nije usvojen do 31.12.2019. godine, predloženo je usvajanje Odluke o privremenom finansiranju za 2020. godinu.
Privremeno finansiranje obavlja se najduže za prva tri mjeseca fiskalne godine, srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prošle godine, a najviše do tromjesečnog prosjeka za prethodnu fiskalnu godinu.

VIDEO: Završena 108. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

VIDEO: Završena 108. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

Posted by Vlada Unsko – sanskog kantona on Wednesday, January 29, 2020

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe