17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Posljednja 24 sata u Cazinu: Vrijeđanje, uznemiravanje, napad na drugo fizičko lice

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1 stepena Celzijusa.

Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 125,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila dvije intervencije. Zabilježena su dva remećenja javnog reda i mira i to u:

16:45 Gornja Barska, vrijeđanje, uznemiravanje i omalovažavanje građana putem SMS poruka;

17:05 Tromeđa, izazivanje osjećaja ugroženosti prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Bez zabilježenih saobraćajnih nezgoda. Vatrogasci su imali mirnu noć.

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 25 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje: Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje – Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin. Komunalne usluge – Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 28.03.2020. u 06:30 sati:

Vidljivost je u jutarnjim satima zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Une, Sane i Lašve. Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BIH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara). Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe