22.3 C
Bihać
Četvrtak, 19 Maja, 2022

Poravnanje poreze, Federacija Republici Srpskoj mora platiti 32,3 miliona KM

Ovom odlukom utvrđuje se iznos prvog privremenog poravnanja raspodjele preostalog iznosa indirektnih poreza

 

Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH donio je odluku o prvom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele indirektnih poreza sa jedinstvenog računa UIO BiH za 2020. godinu.

Ovom odlukom utvrđuje se iznos prvog privremenog poravnanja raspodjele preostalog iznosa indirektnih poreza između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske za 2020. godinu, te način njene realizacije.

U odluci je navedeno da na ime prvog privremenog poravnanja preostalog iznosa indirektnih poreza za 2020. godinu, Federacija Bosne i Hercegovine je dužna da isplati Republici Srpskoj ukupan iznos od 32.378.372,17 KM.

Privremeno poravnanje između korisnika raspodjele se vrši na teret tekućih prihoda od indirektnih poreza na Jedinstvenom računu Uprave za indirektno oporezivanje koji pripadaju Federaciji Bosne i Hercegovine, prijenosom na račun Republike Srpske, dinamikom u četiri (4) mjesečne rate počev od septembra do decembra mjeseca 2020. godine – stoji u odluci koja je objavljena u Službenim novinama BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se