PoMAK privlači sve više novih članova: Stvara se nova politička opcija i u Bosanskoj Krupi

Svjedoci smo političkih promjena u susjednoj Hrvatskoj kada je riječ o najvećoj izbornoj jedinici, Zagrebu.

Na takvom ili sličnom putu se nalazi Bihać već skoro pet godina, kada su građani odabrali da na čelo grada i na vlast izaberu ljude koji imaju potpuno drugačiji pristup politici od onog na kojeg smo navikli u proteklih skoro 30 godina.

Baš platformi “MOŽEMO” koja je nadmoćno pobijedila u Zagrebu, PoMAK je nekoliko dana prije izbora javno dao podršku, pokazujući na taj način sličnost i bliskost sa novim načinom vođenja politika, primjerenim za vrijeme u kojem se nalazimo.

Takav pristup je prepoznala i ekipa koja je do jučer bila pod okriljem Demokratske fornte (DF), kao Općinska organizacija DF Bos.Krupa, a koja je u punom sastavu napustila ovu političku organizaciju. Po svim pokazateljima i izbornim rezultatima, ova lokalna organizacija je bila jedna od najjačih u Demokratskoj fronti u Bosni i Hercegovini.

Tražeći načine za potpuno drugačiji pristup politici bili su primorani napustiti DF, a nakon jučer održanog sastanka sa Pokretom iz Bihaća (PoMAK), može se naslutiti šta nas očekuje naredne godine na Općim izborima.

Kako su na službenoj objavi iz PoMAK-a najavili, u fokusu su interesi Krajine, a okupljeni su spremni staviti interese društvene zajednice ispred političkih interesa, odnosno ciljeva.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe