Politički moćnici blokiraju rad JU “Dječiji vrtić” u Bosanskom Petrovcu: Moraju li djeca ispaštati zbog politike?

Zabrinuti roditelji ove ustanove poslali su e-mail na redakciju KRAJINA.BA portala kako bi kroz medije pokušali doprijeti do političkih moćnika koji na čelo ove ustanove žele dovesti osobu zbog koje se čak i Zakon mjenjao kako bi zadovoljila tražene uslove.

Tragom informacija došli smo do saznanja da roditelji čija djeca pohađaju vrtić, ne znaju kolika će naknada biti za mjesec mart i april.

Naime glavni krivci za to kao i blokada ustanove su članovi Upravnog odbora birani iz reda roditelja koji su dva puta odbili dolazak na sjednicu kao i održavanje sjednice telefonskim putem.

Roditelji ove djece tvrde da članovi UO ispred roditelja nisu birani zakonskim putem već su ubačeni od strane političkih moćnika. Iako su pojedini roditelji uputili Vladi svoju žalbu vezano za nepostojanje procedure imenovanja i činjenice da nije ispoštovana nacionalna struktura za imenovanje članova, Vlada je ipak uradila ono što je od njih tražio neko treći. Bojkotom i ne održavanjem sjednice u ovim ionako teškim vremenima doveli su vrtić u stanje blokade i nemogućnosti da vrtić izvršava svoje obaveze prema roditeljima kao i drugim ugovorenim strankama.

Politika moći uvukla se i blokira rad ustanove i uspostavljanje boljih uslova za rad i odgoj naše djece.

Da stvar bude gora, 19.02.2020. godine redakcija KRAJINA.BA portala je pisala vijest o svemu onome što se dešava oko JU “Dječiji vrtić” u Bosanskom Petrovcu,a za one koji to nisu uspjeli pročitati, postavljamo opet:

Josip Broz Tito pa Zlata Balić: Da li Vlada USK “na mišiće” imenuje Zlatu Balić na mjesto direktorice?

Hoćemo li napokon nešto uraditi po zakonu, imenovati v.d. direktoricu i pustiti sposobnim osobama da nam vode Javne ustanove ili će i dalje politika postavljati podobne dizače ruku ili njihovu familiju, uskoro ćemo saznati.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe