Politička izdaja u Krajini: Budžet USK usvojen uz pomoć zastupnice Bernade Jukić-Kličić (SDA)

Da je opet uzavrela politička scena Unsko-sanskog kantona govori i jučerašnja sjednica Skupštine USK na kojoj je usvojen Budžet kantona uz pomoć zastupnice Jukić-Kličić Bernade (SDA).

Zastupnici iz Kluba SDA su bili „suzdržani“ i „protiv“ samog Budžeta za 2021. godinu, dok je Jukić-Kličić Bernada jedina bila „za“ i na taj način se priklonula Skupštinskoj većini.

Da se nešto krije iza kulisa, zastupnici iz Kluba SDA nisu mogli ni sanjati jer navode da su na sjednici Kluba zauzeli usaglašene i jasne stavove, koje su jednoglasno usvojili. Ono što je najstrašnije u cijeloj priči jeste činjenica da Jukić-Kličić Bernada nije obrazložila razloge ovakve odluke, niti stranci, niti kroz diskusiju o Budžetu, nego je samo glasala za njegovo usvajanje.

Sve ovo navodi na sumnju o novom transferu zastupnika iz SDA i kupovini ruku u Skupštini USK.

Da li će Klub SDA u Skupštini kantona ostati bez još jednog zastupnika, da li je politika zaista unosno zanimanje ili je riječ možda o ucjeni, predstoji nam da vidimo!?

Prije samo nekoliko dana je putem svog službenog facebook profila objavila sliku na kojoj ponosno stoji pored zastave SDA stranke sa citatom: “Da te volim duša zna” ,a svoju ljubav prema stranci potvrdila je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona kada je izdala sva načela svoje stranke.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe