5.1 C
Bihać
Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Policija u Sarajevu najavila proteste zbog blokade Kantona

IZVORavaz.ba

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo na sjednici održanoj u petak donio je odluku o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo.

Saopćenje Sindikata policije prenosimo u cijelosti:

– Poznato vam je da Skupština KS nije usvojila odluku o privremenom finansiranju KS za period 1. januar 2020. godine do 31. marta 2020. godine, te da je 16. januara 2020. godine prekinuta sjednica Skupštine KS i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima KS, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Uprave policije, čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada.

Upravni odbor Sindikata policije KS donio je odluku o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou KS.

Protesti će se, shodno odluci koordinacije sindikata na nivou KS, održati nakon donesene odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20. januara 2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta.

U koliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikata policije KS donijet će odluku o organiziranju štrajka.

Sindikat policije KS ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u KS da se maksimalno uozbilje i otkoče zablokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koje se isplaćuju iz budžeta KS.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe