Policajac puštao preko granice u vrijeme pandemije

IZVORavaz.ba

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu Raje Kikića (57) iz Brčkog, pripadnika Granične policije BiH.

Kikić se tereti da je zbog imovinske koristi, omogućio nezakonit ulazak građana na teritoriju BiH, bez poštivanja normi koje su bile na snazi zbog spriječavanja širenja pandemije koronavirusa, čime je izazvao ozbiljnu opasnost i ugrožavanje zdravlja stanovništva.

Optuženi se tereti da je 16. marta, radeći na graničnom prijelazu u Brčkom, bez provedenog sanitarnog nadzora i određivanja mjera izolacije, propustio tri osobe na teritorij BiH.

Navedene osobe sa područja Brčkog, a dolazile su iz Austrije i nisu imale potrebne putne isprave, te im je u skladu sa zakonom i propisanim mjerama, trebao biti odbijen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Aktivnostima nadležnih organa, na spriječavanju širenja pandemije, navedne osobe su pronađene i smještene u obaveznu izolaciju u propisanom periodu.

– Optuženi se tereti da je zahtijevao i primio dar za sebe, da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti i da ne izvrši ono što bi morao izvršiti, čime je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe