Pokušaj pljačke na autocesti u Italiji: Eksplozije, pucnjava, zapaljeni automobili

IZVORavaz.ba

“Teror na autocesti A1 u Italiji”, “Modena, autocesta A1 iz pakla”, samo su neki od jutrošnjih naslova talijanskih medija nakon pljačke blindiranog vozila nedaleko od Modene.

Riječ je o glavnoj italijanskoj autocesti A1, koja povezuje Milano i Napulj. Napad se dogodio između izlaza Valsamogia i Modena Sud, u smjeru Bolonje, a autocesta je bila u blokadi od ponedjeljka navečer do danas ujutro. Bila je zatvorena u oba smjera oko sedam sati, navodi Index.hr.

Razbojnici, za koje italijanski mediji pišu da pripadaju mafiji, posuli su cestu šiljcima i tako probušili gume i onemogućili daljnje kretanje vozila. Izašli su iz svog vozila te s kalašnjikovima u rukama natjerali neke vozače da napuste svoje aute.

Ubrzo su se čule tri eksplozije, navode svjedoci. Razbojnici su digli u zrak vozila, kasnije će se ispostaviti ukradena, kojima su stigli na autocestu, kako bi zameli sve tragove. Pucali su i u zrak ne bi li zastrašili ljude oko sebe.

Zapalili su i dimne bombe kako bi stvorili barijeru između sebe i eventualne policijske potjere, a potom natjerali dvojicu vozača kamiona da svoja vozila prepriječe preko ceste i tako su dodatno zatvorili pristup mjestu pljačke.

– Bojao sam se da ću umrijeti, vidio sam osobe s automatima kako nasrću na ljude”, svjedoči jedna osoba za Repubblicu. Drugi svjedoci, za Il Quotidiano Nazionale, situaciju opisuju kao “Divlji zapad” i “smak svijeta”. “Ovo je bilo filmski, bojali smo se”, kažu treći za Corriere di Bologna. Četvrti, pak, opisuje kako je bio “šokiran te kako je sve bilo filmski izvedeno.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe