Pojavila se šokantna informacija, da je učenica 7. razreda u Velikoj Kladuši trudna, direktor demantira navode: To je laž!

Meni su iz PU potvrdili da su sve navode provjerili, da su odradili svoj dio posla i povratna je informacija da je sve čisto, rekao je Hušidić.

IZVORavaz.ba

Fikret Dukić, predsjednik Komisije za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih ustanova i naseljenih mjesta Velika Kladuša objavio je na Facebooku šokantne tvrdnje.

Naime, kako on navodi u svojoj objavi, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Mart 1” Vrnograč je trudna.

– Šta se dešava u Osnovnoj školi “1. Mart” Vrnograč? Učenica sedmog razreda trudna? Šta su poduzeli nastavnici u ovoj odgojnoj ustanovi po tom pitanju? Da li su pokušali zataškati slučaj ili su poduzeli konkretne korake – navodi se u njegovoj objavi.

Škola odmah kontaktirala policiju
Portal “Avaza” je kontaktirao direktora ove škole Šerifa Hušidića koji je demantirao ove navode.

– Kada smo pročitali te informacije na Facebooku, ja sam kao direktor škole i odgovorna osoba postupio u skladu sa pravilima. Obavijestio sam o ovim navodima Policijsku upravu u Velikoj Kladuši. Izašli su na teren, provjerili sve i od tih navoda nema ništa. Meni su iz PU potvrdili da su sve navode provjerili, da su odradili svoj dio posla što je u njihovoj nadležnosti i povratna je informacija da je sve čisto, da su samo ustvari prvo krenule dječije priče pa tek ostalo – rekao Hušidić za portal “Avaza”.

Dodaje da je širenje lažne informacije krenulo od Dukića.

– Mi u školi nismo ništa znali od toga. To je krenulo od njega ta informacija. On je oklevetao i školu i dijete prije svega. Ako je baš izmislio onda je to narušavanje prava djeteta koje je ugroženo i to ozbiljno. Mi ćemo provesti sve neophodne radnje da dokažemo šta je, da utvrdimo šta je prava istina kako bi spriječili da se takve stvari na društvenim mrežama objavljuju – kaže Hušidić.

Kolektiv škole šokiran
Hušidić podvlači da su svi u šoku zbog ovih navoda.

– Mi smo svi u školi šokirani, cijeli kolektiv. Prvi put smo čuli za takvo nešto i da bi se nešto takvo moglo desiti. Odmah smo pokrenuli sve procedure kako bi utvrdili sve činjenice, da dođemo do prave istine. Ja još uvijek ne znam ni o kojem se djetetu radi. On je samo na Facebooku napisao da je učenica. Policija je vjerovatno sa njim utvrdila o kojem je djetetu riječ – zaključio je Hušidić u razgovoru za portal “Avaza”.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe