7.3 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

Pogledajte šta Hrvatska radi na Plješevici kako bi zaustavili ulazak migranata u ovu zemlju

Dio Plješevice iznad Baljevca odnosno aerodroma Željava vidno je ogoljen. Šumu na ovom području posljednjih dana sijeku radnici Hrvatskih šuma kako bi, pretpostavlja se, imali bolji nadzor nad državnom granicom te lakše spriječili prelaske.

Osim već u više navrata spomenutih 12 migranata, koji su umalo nesretno okončali svoje živote, pripadnici Državne granične policije sinoć su spriječili veliku grupu migranata u pokušaju prelaska državne granice sa Hrvatskom.

Radi se o državljanima Pakistana i Avganistana. Istovremeno, preduzeće „Hrvatske šume“ posljednjih dana sječom šume u pograničnom području na Plješevici priprema teren za bolju kontrolu i čuvanje granice sa BiH. Na pitanje jesu li u tom poslu nezakonito ušli na teritoriju BiH, dužan odgovor očekujemo od nadležnih.

Inače, kako doznajemo, planirana je sječa u dužini od osam kilometara duž granice sa BiH. Angažmanu “Hrvatskih šuma” usprotivila se bh. strana tvrdeći da se radovi odvijaju dijelom na teritoriji BiH, što je i izneseno na sastanku dvije strane, prije tri dana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe