Pogledajte kako Sarajlija izbjegava kaznu za nenošenje maske na ulici

SNIMKA muškarca na ulicama Sarajeva koji trči pokraj policajaca kako ne bi morao nositi zaštitnu masku postala je viralni hit.

Muškarca je snimila ekipa televizije NOVA BH u sklopu priloga o obaveznom nošenju maski na otvorenom u tom gradu. “Visoka novčana kazna razlog je zašto građani, oni koji ne nose maske, na razne načine pokušavaju izbjeći sankcije. Ovako to radi ovaj građanin Sarajeva”, govori reporter dok snimka prikazuje muškarca bez maske kako počinje trčati kad ugleda policiju pa zatim, nekoliko metara dalje, stavlja masku i nastavlja usporeno hodati (muškarca možete vidjeti od 1:33 minuta).

“Dok trči, nije obavezan nositi masku na licu”, pojašnjava reporter.

Naime, u Sarajevu je obvezno nošenje maski na otvorenom za sve osim za one koji trče, bicikliraju, voze motore, električne romobile… Maske ne moraju nositi ni sportaši koji sudjeluju na utakmicama, treninzima ili nekim drugim sportskim aktivnostima.

Snimka snalažljivog Sarajlije preplavila je društvene mreže i prikupila brojne reakcije i komentare.

“Kralj”, “Sje*o sistem, za ovo mu ide orden”, “Snalažljiv čovjek”, “Autohtoni Balkanac”, samo su neki od komentara.

Maske na otvorenom u Sarajevu obavezne od 15. listopada
“Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obvezno u zatvorenom i na otvorenom prostoru za sve osim sportaša na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu”, priopćili su prošlog tjedna iz kriznog stožera Sarajeva.

Odluka će na snazi biti do 31. prosinca, a kazna za prekršitelje je 500 konvertibilnih maraka (dvije tisuće kuna).

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe