Pogledajte kako je Majk Tajson nakon tri runde pobijedio morskog psa

IZVORavaz.ba

Održan je duel između Majka Tajsona (Mike Tyson) i morskog psa u produkciji “Discovery Channela”, prenosi “Fightsite”.

Ekipa s “Discovery Channela” jako se dobro potrudila kroz marketing “upakovati” priču oko meča Tajsona i velike bijele psine, kako je prvobitno najavljen “Tyson vs. Jaws” program, kao dio tradicionalnog “Shark Weeka”, koji vjerojatno najveća dokumentarna televizijska mreža organizira svakog ljeta. Kroz tu promociju uspjeli su navesti gledaocve da pomisle kako će dobiti priliku vidjeti boksački duel Tajsona i morskog psa. Duel na tri runde je na kraju viđen, no ne boksački. Ipak je ovdje nauka bila na prvom mjestu.

Tajson je zapravo odradio duel na tri runde s više različitih morskih pasa, koji je izgledao ovako: U prvoj rundi Tajson je morao roniti zajedno s njima, dok je u drugoj rundi pušten na dno otvorenog mora, gdje je cilj bio odgurnuti morskog psa, ako mu priđe previše blizu. Ono najteže, za što je sam Tajson rekao da se nasrmt uplašio, bila je treća runda. U njoj je Tajson morao uhvatiti morskog psa u zahvat i dovesti ga u stanje imobilnosti.

Kamere su snimile Tajsona kako je u tom uspio, a dio snimke objavljen je i na Facebooku “Shark Weeka”. Iz “Discoveryja” su ovu Tajsonovu pobjedi proglasili nokautom, a njega su prozvali svjetskim prvakom morskih pasa. Na kraju su zahvalili gledaocima uz objašnenje kako je ovo sve odrađeno u svrhu nauke.

Tajson se sad može vratiti treningu za meč protiv Roj Džons (Roy Jones Jr.), koji je doživio promjenu termina. Umjesto 12. septembra, meč će se održati 28. novemvra.

Tyson vs Jaws Rumble on the Reef | Shark Week

Tonic immobility is a tactic used by scientists to keep research as safe as possible for both the shark and the researcher. It's caused by stimulating the tiny sensory pores on a shark's snout, bringing about a temporary state of inactivity. In this case, the team brought in Iron Mike Tyson for the job!After a few rounds in the Bahama waters, looks like he’s still the undisputed champ! #SharkWeek continues every night at 8p on Discovery.

Posted by Shark Week on Sunday, August 9, 2020

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe