6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Pogledajte kako izgledaju oklopna vozila koja uskoro dobija policija iz BiH

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK uskoro će na raspolaganju imati četiri oklopna vozila, takozvana transportera Senator, kanadske kompanije Roshel. Riječ je o specijaliziranim vozilima koja iz luke u Pločama trebaju biti transportirana u BiH.

Vlada Tuzlanskog kantona duži vremenski period dodatno oprema tamošnju policiju, a u cilju adekvatnijeg djelovanja u kontekstu očuvanja javnog reda i mira pokrenuta je procedura nabavke četiri oklopna vozila, takozvanih transportera.

Kako je za Klix.ba ranije potvrđeno, riječ je o policijskim terenskim vozilima, a koja će službenicima Uprave policije olakšati djelovanje na terenu u situacijama narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Radi se o vozilima Roshel Senator, koje proizvodi kanadska kompanija za proizvodnju oklopnih transportera. Riječ je o većoj verziji džipa, koji ima osam sjedišta i protubalističku zaštitu druge kategorije te vozilo ne može probiti metak kalibra “7,62”.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, dva od ukupno četiri vozila se već nalaze u luci u Pločama, a u narednim danima se očekuje dopremanje njih još toliko.

Fotografiju jednog od četiri specijalizirana vozila javno je objavio premijer TK Irfan Halilagić putem društvene mreže Facebook.

Kada je riječ o cjelokupnoj isporuci u BiH, ona bi trebala uslijediti tokom iduće sedmice, a u međuvremenu se čeka i na dobijanje dozvole Hrvatske za dalji transport.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe