Pogledajte dramatičnu snimku hapšenja članova opasne bande Dine Muzaferovića: Pojedinci “pali” u gaćama

U međunarodnoj policijskoj akciji “DM”, u kojoj je meta kriminalna grupa na čijem čelu je bio Dino Muzaferović zvani Cezar, uhapšeno je 37 pripadnika iznimno nasilne kriminalne ćelije sa zapadnog Balkana, objavio je hrvatski MUP. Pod vodstvom državljanina BiH, ova moćna kriminalna ćelija uglavnom je bila uključena u masovnu trgovinu drogom i vatrenim oružjem širom Evrope.
Jučer je u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Italiji, Belgiji i Njemačkoj provedeno nekoliko istovremenih akcija protiv pripadnika ove bande. Akcije su koordinirane iz komandnog mjesta u Zagrebu, uz potporu oficira EUROPOL-a raspoređenih na terenu.
Uhapšeno je ukupno 37 osumnjičenih, uključujući vođu grupe – državljanina Bosne i Hercegovine kojeg EUROPOL smatra „visokovrijednom metom“, a koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji, piše Jutarnji list.

Vjeruje se kako je osumnjičeni Dino Muzaferović od tamo redovno davao komande i upute svojim podređenima o pitanjima vezanim za trgovinu drogom i vatrenim oružjem.

Među objektima koji su pretraženi tokom akcijskih dana nalazi se zatvorska ćelija u Belgiji, garaža u Nizozemskoj koja se koristila za skladištenje kokaina te nekoliko objekata u Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini gdje su se čuvali droga, vatreno oružje i eksplozivi.

Policija je objavila snimku akcije hapšenja:

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe