6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Počinju radovi na izgradnji kružnog toka u Bužimu

Nakon početka radova na projektu izgradnje i uređenja Trga Alije Izetbegovića, izvođač radova uveden i na projekat izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnice – kružnog toka.

Predstavnici Javnog poduzeća Ceste F BiH, Nadzorni organ, predstavnici firme Kov-Grad d.o.o. Bužim i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima ozvaničili su početak radova na ovom značajnom projektu koji će zasigurno izmijeniti sliku užeg gradskog središta.

Ukupna vrijednost izgradnje i rekonstrukcije ovog dijela saobraćajnice koja se naslanja na Trg Alije Izetbegovića je oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka, a finansirat će se iz budžeta Javnog poduzeća ceste F BiH.

-„Danas smo posebno sretni što počinju radovi na dugo očekivanom projektu izgradnje kružnog toka na zaobilaznici i kompletnom uređenju prostora Trga Alije Izetbegovića. Želimo završavati projekte od posebnog značaja za lokalnu zajednicu i ovom prilikom se želim zahvaliti svima onima koji su dali svoj doprinos, a posebno Federalnoj direkciji za ceste koja je investitor“.-rekao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić prilikom predaje gradilišta izvođaču radova,

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe