14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Počelo postavljanje šatora na granici gdje će u 14-dnevni karantin biti smješteni oni koju ulaze u BiH

IZVORklix.ba

Na Graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini danas je počelo postavljanje koji će se koristiti za 14-dnevnu karantinu građana koji budu ulazili u našu državu, a jedan od njih je i GP Gradiška gdje su vojnici OSBiH angažovani od jutarnjih sati.

Šatori za 14-dnevni karantin putnika koji budu ulazili u Bosnu i Hercegovinu iz zemalja koje su pogođene koronavirusom smješten je na lokaciji bivšeg carinskog terminala koji posjeduje svu potrebnu infrastrukturu za prijem i boravak osoba koje budu pristizale iz inostranstva.

Carinski terminal ima odvojene ulaze i izlaze te sve potrebne uslove za higijenu, kao i zgradu koja se nalazi u sklopu terminala koja s videonadzornim sistemom pokriva ovu lokaciju.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine do sada su izvršili montažu četiri šatora kojeg oblažu i aluminijskim prekrivačem, ali sama činjenica da se šatori nalaze pod otvorenim nebom ne ulijeva nadu da će boravak u istim biti ugodan.

Svako ko bude karantinu neće moći napustiti lokaciju bivšeg carinskog terminala, a osim postavljanja šatora pripadnici OS BiH će postaviti i krevete, izvršiti dezinfekciju te će fizički osiguravati objekat. Sve ostale zadatke obavljat će Republički štab za vanredne situacije i Vlada Republike Srpske.Osim u Gradišci koja može primiti 200 osoba, šatori će biti postavljeni i na GP Izačić (100 osoba), GP Bijača (100 osoba), GP Brod (100 osoba), GP Rača (50 osoba), GP Šepak (50 osoba), GP Vardište (50 osoba) i GP Klobuk (20 osoba).

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe