Plivačica Iman Avdić od bazena u plasteniku do najprestižnijih takmičenja u svijetu

IZVORavaz.ba

Iman Avdić (14) mlada je i perspektivna bosanskohercegovačka plivačica. Deveti je razred sarajevske osnovne škole „Isak Samokovlija“. Svoju ljubav prema plivanju počela je iskazivati od rane životne dobi, a njime se ozbiljno počela baviti sa šest godina. Već osam godina, kako navodi Iman, takmiči se i obara rekorde. Iman je prije više od godinu postala tema svjetskih medija nakon što je „Reuters“ objavio njenu priču kako u doba pandemije Corona virusa trenira u plasteniku, gdje su joj otac i djed smjestili bazen veličine 3×2.

Do sada, Iman posjeduje impozantan broj nagrada, medalja, pehara i oborenih rekorda, a neki od njih su zlatna medalja u disciplini 200 metara mješovito te srebrena medalja u disciplini 400 metara slobodno na nedavno održanom prvenstvu Centralne Evrope u Beogradu. Na Evropskom prvenstvu u Rimu bila je najmlađa učesnica, koja je u utrci 200 metara delfin također oborila državni kadetski rekord. Kako i sama kaže, najveća želja joj je da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama.

U školi je odlična učenica, sve svoje obaveze stigne odraditi na vrijeme, tako da se može posvetiti treninzima, u šta smo se uvjerili kada smo i radili intervju za vrijeme njenog treninga na Olimpijskom bazenu u Sarajevu. Plivanje je njena iskrena ljubav i svoj život ne može zamisliti bez tog sporta. Skromna, vrijedna i iskrena, Iman je govorila o treninzima, kako tokom pandemije Corona virusa, tako i sada, ali i o planovima za budućnost.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe