7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

PLATFORMA ZA PROGRES PREDSTAVILA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA GRADA BIHAĆA – MIRSAD KEČANOVIĆ

Rođen sam 15.02.1965. godine u Bihaću. Polovinu životnog vijeka proveo sam u Sjedinjenim Američkim Državama gdje sam stekao zvanje ekonomiste i završio školu za brokera u poslovima sa nekretninama.

Moj poslovni uspjeh, kao i svaki drugi, bio je posut trnjem. Međutim, volja za uspjehom, poboljšanjem svoga ali i drugih života pomogla mi je da se izgradim u ozbiljnog, prepoznatljivog poduzetnika koji ima više od 25 godina iskustva u finansijama, ugovorima i pregovorima. Dobitnik sam mnogobrojnih priznanja od kojih ističem: priznanje za početnika godine „Rookie of the Year“ na području SAD-a od 2000. godine, 2006. i 2007. godine, priznanje za najboljeg poduzetnika u Orlandu i jednog od 20 najboljih u Floridi dok sam te iste 2007. godine u Las Vegasu dobio nagrada za jednog od najboljih 200 poduzetnika u SAD-u.

Moj poslovni život je bio i danas je neovisan od drugih te uvijek ovisan od vlastitog zalaganja i napora. Kao čovjek patriota odlučio sam da svoja znanja i vještine prenesem i na područje naše Bosne i Hercegovine tako da se vraćam u BiH i osnivam firmu Century 22 u tri grada: Sarajevo, Tuzla i Bihać gdje zapošljavam mlade ljude kojima nesebično pomažem u njihovom profesionalnom rastu i napretku. Želja mi je da posao proširim i u ostalim gradovima BiH.

Svjestan sam potencijala i resursa koje posjeduje naša država, a od straha da neće biti na kvalitetan i najbolji način iskorišteni, odlučio sam da se politički aktiviram i svojoj zajednici pružim sve vještine i sposobnosti koje bi mogle poboljšati ekonomsku sliku grada i napraviti značajan ekonomski skok koji je ovom gradu neophodan. Bihać kao grad zaslužuje da mu se ponovo vrati staro ruho sa novim sjajem budućnosti. Osim ekonomije posebnu pažnju bih posvetio i rješavanju migrantske krize, mladima, obrazovanju, privredi, kulturi i socijalnoj politici.

U Platformi za progres sam prepoznao principe koje zastupam i živim u svakodnevnici i vjerujem da s njima možemo donijeti promjene i prosperitet kako gradu Bihaću, tako i našoj državi Bosni i Hercegovini.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe