Peta godišnjica smrti studentica Edite Malkoč i Selme Agić

Ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu u nedjelju 10. oktobra u 12 sati bit će obilježena peta godišnjica smrti tudentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne 10. oktobra 2016. godine, automobilom ih je udario Sanjin Sefić krećući se brzinom više od 100 kilometara na sat.

Ispred Filozofskog fakulteta, na kojem su Selma i Edita studirale psihologiju, otkriven prije tri godine spomenik u čast preminulim djevojkama.

Ubica Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra 2016. godine u Srbiji, nakon što je pobjegao s mjesta događaja i krio se od policije.

Osuđen je pravosnažno na 16 i po godina zatvora u ponovljenom postupku na Kantonalnom sudu Sarajevo. Proglašen je krivim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice.

Tužilaštvo je dokazalo da je Sefić prošao kroz crveno svjetlo očevim Golfom 6 i da je vozio neprilagođenom brzinom kad je oborio djevojke koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu kada je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

Agić je teškim povredama podlegla na mjestu nesreće, dok je Malkoč preminula u Klinici urgentne medicine KCUS-a.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe