14 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Pehar sa konjičkih trka iz Velike Kladuše odlazi u Sanski Most

U organizaciji Konjičkog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, na hipodromu “Drmaljevo” u Velikoj Kladuši u subotu 6. augusta održane su Velike međunarodne konjičke utrke.

Na rasporedu su bile četiri utrke, koje je i ove godine pratio veliki broj posjetilaca, zaljubljenika u ovaj konjički sport.

U prvoj trci  na programu pod nazivom „ASA BANKA DD“ dužine 1.600 metara pobjedu je odnijelo grlo “Johovac”, dok je druga galopska trka dužine 1800 metara pod nazivom „Prijatelji iz USA“ pripala grlu “Iskander”.

Treća trka na programu imena „Caffe restoran Princ“ dužine 1.200 metara bila je u znaku domaćih grla. Prvo mjesto zauzelo je grlo “Next Step”, vlasništvo “KK Krajišnik”, dok je drugo mjesto pripalo još jednom domaćem grlu “Gamaches”.

Pobjedu u uzbudljivoj glavnoj utrci “TRKA GRADA VELIKA KLADUŠA”, dužine 2.200 metara, zabilježilo je grlo “Thunder Rock” iz Sanskog Mosta.

Nakon glave trke dodijeljeni su pehari “najbržima”,a u ime domaćina obratio se Aladin Ćerimović, predsjednik KK “Krajišnik”, koji je čestitao pobjednicima te se zahvalio svima koji su na bilo koji način dali doprinos da se tradicija konjičkog sporta u Velikoj Kladuši nastavi i ove godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se