11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Pametne table za sanske srednjoškolce

Prema riječima Nijaza Halilovića, direktora pomenute obrazovne ustanove, donacija će poslužiti za opremanje i poboljšanje uslova za izvođenje nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Ukoliko se ima u vidu da namještaj i školski pribor koji koristimo potiče iz prijeratnog perioda, da je star i dotrajao, tada je jasno koliko nam ovo znači. Radi se o školskim klupama, stolicama, pametnim tablama, računarima i drugoj školskoj opremi”, istakao je Halilović.

Školski namještaj se, prema njegovim riječima, nalazi u veoma dobrom i funkcionalnom stanju, a korišten je prije toga u danskim obrazovnim institucijama.

Inače, velike zasluge za realizaciju ove donacije pripadaju i nevladinoj organizaciji “Domovinska bašta”, čija je direktorica Amela Omić ostvarila saradnju s Udruženjem “Most bro” iz Kopenhagena, koje mahom okuplja ljude iz Bosne i Hercegovine koji žive u toj skandinavskoj zemlji.

“Kada su se upoznali sa situacijom u Mješovitoj srednjoj školi organizirali su se i pomogli na ovaj način”, kazala je Omićeva.

Također, upućena je i zahvalnost Vladi USK, koja je osigurala 6.000 maraka za troškove prevoza iz Danske do Sanskog Mosta.

Pomenutu školu u Sanskom Mostu pohađa oko 300 učenika, koji se obrazuju u devet stručnih zanimanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe