Ovo su četiri činjenice koje uništavaju mit o Jordanu i Bullsima

ESPN radi brojne ankete, analitičari daju svoj sud, fanovi se dijele u dva tabora. Četvrti NBA prsten, koji je LeBron James osvojio ove godine, podijelio je javnost u vječnoj raspravi – LeBron ili Jordan?

Iako sam tijekom karijere bio veliki zagovornik Michaela Jordana, odlučio sam zauzeti LeBronovu stranu. Ovo su četiri razloga zašto mislim da sam u pravu.

1. Jordan je bio gubitnik dok nije upoznao Pippena

Podaci kažu da Jordan nije igrao ni jedno konferencijsko finale do 1988. godine, kada se Pippen kao rookie pojavio u Chicagu. Gubio je u prvoj rundi 1984., 1985. i 1986., a u svim tim godinama nije imao ni pozitivan omjer u regularnom dijelu sezone. Do dolaska Pippena bio je na omjeru od 108 pobjeda i 138 poraza.

2. Jordan nikad nije pobijedio Larryja Birda u play-offu

U osamdesetima, kada je Jordan dolazio u NBA, ta liga je bila natjecanje u kojem su bila dva ključna imena, Celticsi i Lakersi, ostali su statirali. Bilo je to rivalstvo Larryja Birda i Magica Johnsona. U svojim ranijim godinama Jordan nikad nije uspio pobijediti Boston, nije ni jednom slavio protiv Birda. Izgubio je 3:0 u play-offu 1986. godine, a u isto je završilo i 1987.

3. Jordan ima negativan omjer protiv tri supermomčadi Istoka – Bostona, Orlanda i Detroita

Rivalstvo Chicaga s Pistonsima nešto je nezapamćeno. Detroit je čak tri puta izbacivao Jordanove Bullse, 1988. s 4:1, 1989. s 4:2 te 1990 s 4:3. Jordan ih je pobijedio tek 1991. s 4:0, nakon čega su Bad Boysi napustili parket bez rukovanja s Bullsima. Kad se zbroje ti omjeri i oni protiv Bostona i Orlanda, učinak Jordana u play-offu protiv tih momčadi je 2:6. Također, osim Celticsa, nijedna spomenuta momčad nije imala više od jednog Hall of Fame igrača. To dovoljno govori o tome protiv kakve konkurencije je Jordan igrao.

4. U Jordanovoj eri pobjeđivali su mnogi, od Jabbara, Birda i Magica do Isiaha i Olajuwona

Iako se mnogima to ne čini realnim s obzirom na to da je Jordan igrao šest finala i u svih šest uzeo prsten, u njegovoj eri bilo je puno drugih košarkaša koji su osvajali prstenje. Lakersi i Celticsi su osvajali, kasnije Detroit i Houston, koji su iskoristili činjenicu da je Jordan otišao igrati baseball, pa nakon toga opet Lakersi te Spursi.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe