4.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

OVO JE MAGIČNA BILJKA KOJA LEČI PLUĆA, POMAŽE U B0RBI PR0TIV K0R0NE I SPREČAVA RAK, A DOSTUPNA JE SVIMA: Neverovatno, a ima ga svuda!

Raste na senovitim mestima, zahteva mnogo vlage, a hladnoća mu ne smeta, pa ostaje zelen cele godine. Zbog toga je omiljen i kao dekorativna biljka, posebno u zimskoj sezoni.

Pored lepog izgleda, bršljan ima i značajna lekovita svojstva.

U antičkoj Grčkoj Hipokrat je koristio bršljan za prevenciju TR0VANJA, smanjenje 0T0KA i kao 0BL0G.

Danas se koristi u tretmanu RESPIRAT0RNIHstanja, poput ast*me, bro**itisa, HR0NIČNE B0LESTI PLUĆA (HOBP). Bršljan pokazuje ANTIVIRUSN0 i ANTIUM0RSK0 DEL0VANJE.

Bršljan pomaže u opuštanju disajnih puteva i smanjuje kašalj, što je posebno važno kod osoba sa alergijama i plućnim B0LESTIMA.

Bršljan se ubraja u top 10 biljaka koje imaju sposobnost prečišćavanja vazduha, kaže NASA. Bršljan 0TKLANJA 0TR0VE poput benzena za koji je poznato da mogu da IZAZ0VE tzv. “SINDR0M B0LESNE zgrade”, tj. stanje kada se ljudi RAZB0LJEVAJU zato što PR0V0DE vreme u određenoj zgradi ili prostoriji.

Jedna naučna studija je otkrila da bršljan može da smanji broj čestica fek*lne materije i buđi. Istraživači su otkrili da količina fek*lne materije op*da za više od 94%, a buđi za 78,5%. u toku 12 sati. Ove studije su, međutim, rađene u malom i ograničenom prostoru, tako da u domaćinstvu bršljan verovatno nije efi**san kao pravi prečišćivač vazduha.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe