Ove namirnice su opasne za pse, neke od njih mogu imate i fatalne posljedice

Pogledajte koje namirnice nikako ne biste smjeli davati psima.

Ksilitol, zaslađivač, koji se nalazi u raznim slatkišima. Ovaj zaslađivač je vrlo otrovan za pse. Ako pas dođe u doticaj sa ksilitolom, potrebno ga je odvesti veterinaru jer konzumiranje tog zaslađivača može oštetiti pseću jetru i prouzročiti napade.

Velike kosti koje psi ne mogu sažvakati i pojesti mogu biti poželjne za glodanje zbog čišćenja zuba, ali sitnije kosti su velika opasnost za pse, mogu im oštetiti crijeva, uzrokovati bolne probavne smetnje ili oštetiti i probušiti želudac. Zato je strogo zabranjeno pisma davati kosti da ih jedu. Mogu im se dati velike kosti koje mogu glodati, a ne mogu ih pojesti i sažvakati.

Grožđe i grožđice psi ne smiju jesti jer mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja bubrega, koja mogu biti fatalna.

Bijeli luk u sebi ima tiosulfata, koji oštećuje crvena krvna zrnca pasa. Ako psi konzumiraju bijeli luk, mogu postati anemični.

Iako većina ljudi obožava čokoladu i jede ju svakodnevno, ona je vrlo otrovna za pse i uvijek ih treba držati podalje od čokolade. Čokolada sadrži otrovne tvari, koje zaustavljaju metabolizam kod psa. Čak i samo malo čokolade, posebno tamne čokolade, može uzrokovati proljev i povraćanje. Velike količine čokolade mogu uzrokovati nepravilnu funkciju srca, pa čak i smrt.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe