OVAJ OGLAS ZALIJEPLJEN NA BANDERU JE DIGAO NA NOGE SRBIJU: Priča koja se krije iza njega je potpuno NEVJEROVATNA!

“Nema potrebe da cijelo popodne sjedimo po kući, igramo igrice ili provodimo vrijeme na društevni mrežama”

Maglovito oktobarsko jutro u Čačku, poput majskog sunca razvedrio je oglas na kom je napisano da su dva srednjoškolca raspoložena da zarade novac za džeperac tako što će pomagati onima kojima je to potrebno. Pritom, ovi dečaci, Nikola i Boban, nemaju cijenu, niti rade po satnici, već uzimaju onoliko koliko domaćin odluči novca da im da.

„Učim za frizera i sviram saksofon, a imam i zdravstvenih problema i sve to iziskje novac, koji roditelji i pored najbolje namjere nemaju da mi daju. I nakon razgovora sa bratom i drugom, riješili smo da na ovaj način zaradimo još neki dinar. Odštampali smo letke, izlijepili po gradu i od jutros telefon ne prestaje da zvoni“, rekao je Nikola za RINU.

Ova dva srednjoškolca cijepaju drva, šetaju kućne ljubimce, peru automobile i pomažu u svim drugim kućnim poslovima. Kako kažu, nije im teško, jer radne navike već su stekli radeći kod svoje kuće. Boban ima šesnaest godina, učenik je Mašinsko-saobraćajne škole i ukoliko posao zaživi želio bi da skupi dovoljno novca da otvori svoju malu automehaničarsku radnju.

„Svi naši drugari kad su vidjeli oglas su nas podržali. Nema potrebe da cijelo popodne sjedimo po kući, igramo igrice ili provodimo vrijeme na društevni mrežama, ako smo sposobni sami da zaradimo džeparac i tako pomognemo kućni budžet, ali i uštedimo neke pare. Ide zima, hladno vrijeme, mnogima će trebati pomoć oko ogrijeva, ali i čišćenja snijega i nadamo se da će nas zvati“, priča Boban.

Nema sumnje da su ova dva dječaka, jedan od najsvijetlijih primjera omladine u Čačku koji se ne oslanjaju na druge, već svojim poštenim radom žele da zarade novac. Nadaju se da će u tome i uspeti, ne da se obogate, ali dovoljno da Nikola kupi novo ozvučenje za instrument koji obožava, a Boban za alat koji mu je potreban.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe