Svjedoci smo da je pandemija potresla ekonomiju u cijelom svijetu, pa tako i naše lokalne biznise. Najviše uticaja pandemija je imala na turizam, odnosno na hotele koji su projali na desetine uposlenih, a koji su doslovno preko noći bili primorani da se zatvore.
Nisu putnici dolazili, zatvorene granice, restorani zatvoreni, nula konvertibilnih maraka prihoda, a računi su stizali, kao i obaveze prema radnicima.
Veliki broj vlasnika hotela se odlučio na otkaze, međutim to nije bio slučaj sa ovim hotelom iz Bihaća. Naime, Hotel Kostelski Buk je umjesto da kao i ostali pošalju radnike na biro rada, našli su 120 dunuma zemlje i zasadili povrće za potrebe hotela.
Ovo su objavili na svojoj službenoj facebook stranici i oduševili sve svoje goste:
Došli smo na ideju da pokrenemo proizvodnju domaćeg organskog povrća za potrebe restorana, te na taj način sačuvano radna mjesta.
Bili smo puni entuzijazma i želje za radom i opstankom.
Zajedno sa našim uposlenicima smo pronašli 120 dunum zemlje, napravili raspored obezbjedili maske i dezinfekciska sredstva i krenuli sa obradom zemlje, zasijali razno povrće.
Pored domaćeg povrća koje će te u budućnosti moći probati u našem restoranu, napravili smo domaću tjesteninu, rezance i tarhanu.
Sretni smo što smo zajedno prošli sve ove nedaće koje su nas zadesile jer ipak smo mi u Kostelskom buku jedna “VELIKA PORODICA”.
Idemo dalje! ❤️