6.9 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

Ova stjuardesa otišla je u Dubai na dejt, tri sata kasnije život joj se pretvorio u pakao

Derin, koja je radila za avio kompaniju “Emirates” u UAE, riješila je da jedno veče izađe na sastanak sa muškarcem kog nije poznavala dovoljno dobro, vjerujući da je njen sunarodnik iz Londona i da radi kao marketinški stručnjak.

Nakon večere u restoranu, otišli su u njegov stan, a tamo je sve krenulo nizbrdo – ubrzo je u stan upala policija i pronašla dva džointa, nakon čega su oboje uhapšeni.

Tako se ova 23-godišnjakinja 21. juna obrela u zloglasnom zatvoru Al-Barsha gdje je doslovce preživljavala na hljebu, džemu i vodi u proteklih 60 dana.Njena advokatica Kim Džonson (KIm Johnson) istakla je da su joj osim hrane bile uskraćene i osnovne higijenske potrepštine. Juče je ova djevojka konačno puštena iz zatvora.

Nakon hapšenja, Derin je nekoliko dana provela u policijskoj stanici, a prije prebacivanja u zatvor saopštila je porodici da joj je rečeno da će biti puštena ako test krvi pokaže da nema tragova upotrebe narkotika. Rezultati su stigli u juli koji su jasno pokazali da ova Britanka nije koristila drogu prije hapšenja, ali ipak nije puštena kako je prvobitno obećano.

– Ona je nevina, bila je pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Policija je pokušala da je ispita, ali ona ne poznaje tog čovjeka. Policija joj je uzela telefon nakon hapšenja, uspjela je da me nazove tek kada su je prebacivali u zatvor. Najprije je nisam razumjela jer je plakala, danima nije jela ni spavala. Ona ne pije, ne puši, ima dobar posao, pa je užasno da se našla u svemu ovome. Ima samo 23 godine i jako je uplašena, rekla je njena sestra nedavno.

Njena porodica otkrila je i da je ova atraktivna Britanka ostala bez majke kada je imala 11 godina, a da ju je odgajila tetka. U Dubaiju živi od 2018. kada je dobila posao kao stjuardesa u “Emiratesu”.

Izvor: avaz.ba

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe