10.4 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

“Ova sezona se više ne treba igrati, dajte titulu Liverpoolu”

Jedan od onih koji smatraju kako se fudbal u Premiershipu više ne treba igrati ove sezone je defanzivac Watforda Jose Holebas.

Pandemija Covid-19 hara Otokom, ali bez obzira na to FA traži način kako da nastavi sezonu što bi željela i UEFA.

Ipak, Holebas smatra da nema smisla tražiti iznova nove datume za nastavak prvenstva već da sve treba okončati i dati titulu Liverpoolu koji ionako ima 25 bodova prednosti u odnosu na Manchester City koji je drugi.

“Moje mišljenje je da je prilično jasno da ova sezona ne treba da se igra više. Dao bih titulu Liverpoolu jer su igrali sjajan fudbal ove sezone”, poručio je 35-godišnji Nijemac i dodao:

“Jasno je da su oni bili broj jedan ove godine, mislim da je besmisleno tražiti nove datume za odigravanje utakmica”.

Inače, Premiership je prekinut prije otprilike mjesec dana i to devet kola prije kraja. Zvanični datum do kojeg traje suspenzija je 30. april, ali jasno je kao dan da će isti biti produžen.

Bez obzira na želje Holebasa, vjerovatnija je opcija da će sezona na ovaj ili onaj način biti odigrana do kraja. Na kraju krajeva, i sama UEFA je poručila ligama kako klubovi neće moći igrati u evropskim takmičenjima ako se sezone ne okončaju do kraja.

Naravno, ako virus Covid-19 nastavi da hara kao i do sada, onda će sezona definitivno morati da bude prekinuta.

Svemu dodajmo da se Holebasov Watford trenutno nalazi na 17. poziciji u Premiershipu sa 27 bodova i do kraja prvenstva bi vjerovatno vodio žestoku borbu za opstanak. Možda zato ovom klubu i nije u cilju odigrati šampionat do kraja…

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe