Otkriven najraniji simptom korone koji vam može spasiti život: Javlja se danima prije svih ostalih!

Kovid-19 je zarazna bolest koja je potvrđena kod više od 30 miliona ljudi širom sveta. Iako su mnogi od nas napamet naučili prve simptome ove visoko zarazne bolesti, postoje znaci koji bi mogli i ranije da vas upozore da ste zaraženi.

Prema navodima Britanskog udruženja dermatologa koji su analizirali prijavljene simptome putem aplikacije Covid Symptom Study, suve, bolne i ispucale usne mogu biti jedan od najranijih znakova.

Oralni znaci korona virusa čine samo mali broj mogućih simptoma koji se pojavljuju na koži.

– Tokom pandemije korona virusa postalo je jasno da se pored glavnih simptoma groznice i kašlja, simptomi mogu razviti i na koži. Izveštaji iz Kine, pa potom iz Evrope pokazali su da SARS-CoV-2 u 20 odsto slučajeva ispoljava simptome na koži budući da virus pokreće mnogo imunoloških reakcija, pa nije čudo što je koža upletena u priču. Možete tako iskusiti bolne usne, koje se suše i ljušte. Takođe se može i javiti bol u ustima – navodi se u saopštenju dermatologa.

Međutim, samo zato što su vam usne suve ne mora da znači da imate korona virus, posebno u ovom periodu godine.

Kako uopšte ne biste dolazili u dilemu, savjet je da tokom hladnog vremena prekrivate usne šalom kada ste napolju.

Ipak, ako su usne drugačije nego inače u ovom periodu godine, savjet je da se odmah samoizolujete i testirate pre pojave očiglednih simptoma.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe