Otkriven nadimak kojim je kralj Charles zvao Meghan Markle, dokaz da je poštovao svoju snahu

Kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl otkrila je u svojoj knjizi "The New Royals" poseban nadimak kojim je novi britanski monarh zvao Meghan Markle, a koji je odavao koliko je kralj nekada poštovao svoju snahu.

Prema Nichollinim navodima, Charles je svojoj snahi dao nadimak “Tungsten” zbog njene čvrstine i otpornosti.

Tungsten ili volfram je hemijski element sa simbolom W i atomskim brojem 74. On je tvrd, sjajan srebrnobijeli metal koji ima iznimno visoku gustoću, gotovo jednaku kao zlato. Naziv tungsten dolazi od švedskih riječi “tung sten”, koje u prijevodu znače “težak kamen”.

Nicholl objašnjava da je spomenuti nadimak vjerovatno nastao kada je Markle pokazala “čvrstinu” tokom njenog i Harryjevog susreta s princem Williamom i Kate Middleton na Forumu Royal Foundation 2018. godine.

“Bio je to, prema riječima jednog pomoćnika, trenutak u kojem su William i Kate, koja je bila u visokoj trudnoći, shvatili da trebaju poboljšati svoju igru. Cambridgeovi su već signalizirali svoju namjeru da budu više od ‘ukrasa kraljevske porodice’ i zajedno s Harryjem postigli su veliki uspjeh u svojoj kampanji za mentalno zdravlje Heads Together”, objasnila je Nicholl.

Dodala je kako je Meghan tu bila “novi kolačić”, no da se pokazala u najboljem izdanju.

“Bila je uglađena, strastvena i duhovita, koristeći sve svoje vještine, usavršene na televiziji da se predstavi u najboljem svjetlu. To je bio trenutak buđenja za Williama i Kate kada su shvatili da je Meghan vrlo impresivna, samouvjerena i sposobna”, rekla je ona.

I dok je Charles upotrebljavao ovaj nadimak dok su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa još živjeli na dvoru, nije poznato koristi li ga i danas kad su odnosi među njima zahladili.

Napetost među članovima kraljevske porodice i dalje je prisutna, a iako su mnogi mislili da će smrt kraljice Elizabete bar malo poboljšati njihove odnose, čini se da se oni nisu pretjerano promijenili.

Princ Harry i Meghan su se brzo nakon kraljičine sahrane vratili u Kaliforniju.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe