Otkrivamo ko je migranti koji je napao ženu, Kerim iz Alžira miješa alkohol i tablete za epilepsiju

IZVORavaz.ba

Napad na stariju ženu u Tuzli koji je počinio ilegalni migrant zgrozio je javnost. Policija je, kažu, obavila svoj dio posla tako što je migrantu uručila prekršajni nalog koji on neće platiti, a već danas je ponovo na ulicama Tuzle gdje presreće građane tražeći novac.

Napadač se zove Kerim i dolazi iz Alžira i odranije je poznat organima gonjenja. Na njegovom primjeru ogoljena je sva nemoć nadležnih institucija koje samo konstatuju probleme, ali ih ne riješavaju.

Oni koji poznaju Kerima, a takvih ima u Tuzli, znaju da intenzivno konzumira alkohol i Lyrik – tablete za epilepsiju.

Poražavajuće je da Kerim, ali i neki drugi migranti, pomenute tablete dobijaju na recept, dakle legalno u apotekama. Kerim i slični njemu konzumiraju i narkotička sredstva koja nabavljaju od lokalnih dilera.

U Policijskoj upravi Tuzla, saznajemo, postoji pismeni trag o tome, ali se bar za sada nije prekinuo lanac krivičnih djela. Kerimovo krivično djelo, brutalan i kukavički napad na stariju ženu zabilježile su kamere, ali takvih i sličnih nedjela ima svakodnevno.

Kerima su tokom dana tražili iz Terenskog ureda za strance, a on je s prekršajnim nalogom u džepu šetao po naselju Brčanska Malta.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe