21.5 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Otišao je Zuhdija Salihović, vrsni kuhar iz Cazina, ugostitelj, poznavaoc bosanskih i posebno krajiških jela

U utorak, 13. aprila 2021. godine, u 66-toj godini života napustio nas je Zuhdija Salihović. Dženaza će se klanjati danas, 15. aprila, ispred džamije na Gnjilavcu iza podne-namaza u 13:00 sati. Ukop će se obaviti na mezarlucima Gnjilavac.

Smatrajući da je rahmetli Zuhdija zaslužio riječ-dvije više na našem portalu, ne računajući obavijest o smrti, željeli smo podsjetiti vas koga je Cazin izgubio na prvi dan ramazana, onog aprilskog dana na koji je ponovo pao snijeg.

Otišao je jedan vrsni kuhar, ugostitelj, poznavaoc bosanskih i posebno krajiških jela, sa bogatom karijerom u BiH, ali i van nje.

Salihović je poznat po svom radu u nekoliko cazinskih restorana poput „Basarija“, „Kula“, „Šedrvan“, „Kostelskom buku“ gdje je proveo mnogo vremena, a prethodno je iskustvo sticao u Poreču, na Krku, Salzburgu itd.

Sudbina je bila da promociju svoje knjige u rodnom gradu održi prošle godine, tako da je iza kuhara Zuhdije ostala knjiga sa receptima koje je koristio, a ista nosi naziv „Kuhar za amatere i ljubitelje kuhanja, čiji je recenzent Jasmin Topić, a lektor i urednik Maja Hairlahović.

Podsjetit ćemo vas na riječi Jusufa Bajrektarevića, koji je na promociji rekao:

– “Ova knjiga o receptima za ukusnu hranu je doprinos za razvoj turizma. Nema turista gdje nema dobre hrane. Lijep restoran s ukusnom i raznovrsnom ponudom na meniju će zadržati turiste, i biti razlog njihovog ponovnog dolaska. Cazinjani su uvijek rado dočekali goste uz ponudu domaće zdrave hrane, što je u ovoj knjizi Zuhdije Salihovića lijepo objašnjeno. Čestitam i mogu slobodno kazati – Ovdje su male tajne velikog cazinskog kuhara Zuhdije Salihovića.”

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se