Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca je zet ratnog zločinca Milomira Savčića, pobjegao u Španiju

Aleksandar Macan prvooptuženi je u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca. Macan je u bijegu, a policija jutros u Istočnom Sarajevu hapsi njegove pomagače i pretresa lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, a policija pretresa kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane koja je udata za Macana.

Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale, zbog toga se pretresi dešavaju i na toj lokaciji.

Aleksandar Macan nije zatečen na svojoj adresi u Istočnom Sarajevu, a sumnja se da se trenutno nalazi u Španiji gdje je pobjegao nedavno. Macanov DNK je pronađen na mjestu ubistav policajaca.

On je ranije povezivan sa krivičnim dijelima krađe automobila

MIlomir Savčić optužen je za ratne zločine, a od ljetos se nalazi u bijegu u Srbiji. Predsjednik je Boračke organizacije Republike Srpske.

Ranije smo objavili kako je policija uhapsila jednu osobu u jutrošnjoj akciji privođenja ubica sarajevskih policajaca, koja se provodi u Istočnom Sarajevu i na Palama.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru 28. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ranjen, a kasnije je podlegao povredama.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe