11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Osam slučajeva koronavirusa u USK: Dva pacijenta u izolatoriju Kantonalne bolnice trenutno stabilno

U Bihaću, prema podacima dostupnim na stranici Vlade USK za praćenje koronavirusa u ovom kantonu, je sedam zaraženih osoba, dok je jučer potvrđen i jedan slučaj za grad Cazin.

Dr. Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice “dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću je rekao da su dva pacijenta hospitalizirana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti.

“Na liječenju u Kantonalnoj bolnici danas je osam pacijenata, a dva su u izolatoriju infektivnog odjela na intenzivnoj njezi. To su dva pacijenta sa razvijenom težom kliničkom slikom, međutim, njihovo stanje je trenutno stabilno” – kazao je Havić.

Kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović potvrdila je kako je u referentnu laboratoriju u Sarajevu jutros poslano 12 uzoraka za testiranje na koronavirus, prenosi FENA.

Kao što smo već istakli, na području Unsko-sanskog kantona, od početka pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini do sada je zabilježeno deset slučajeva pozitivnih na koronavirus (COVID-19), a trenutno je osam zaraženih, dok su dva smrtna slučaja povezana bolešću ovog virusa.

U ovom kantonu, prema podacima, sedam osoba je zaraženo u Bihaću, jedna u Cazinu, a u općini Bosanska Krupa je zabilježen jedan smrni slučaj, kao i u Bihaću.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona informisalo je javnost o jučerašnjoj kontroli 1.780 građana sa izdanim rješenjima o samoizolaciji, potvrdivši da se 13 neodgovornih pojedinaca nije pridržavalo izrečenih mjera.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe