Organizovana javna tribina u Bužimu

Dana 25.10.2020. godine, Udruženje distrofičara Bužim je organizovalo javnu tribinu na temu “Protetike i javnih nabavki ortopedskih pomagala i lijekova na prostoru USK-a”.

Ovu aktivnost smo realizovali u sklopu projekta “Praćenje i monitorning javnih nabavki ortopedskih pomagala kod ZZO USK-a”, kojeg partnerski realizujemo sa udruženjem “Amputiraca” Bužim i udruženjem “Ruka – ruci” Bihać.

Na javnoj tribini učešće su uzeli članovi Udruženja distrofičara Bužim, predstavnici partnerskih organizacija i stručni saradnici. Cilj javne tribine je bio da se kroz konstruktivnu raspravu utvrde problemi sa kojim se danas korisnici ortopedskih pomagala susreću i da se dođe do adekvatnih prijedloga rješenja. Nakon veoma kvalitetnih teoretskih prezentacija procesa javnih nabavki i konstruktivne rasprave, usvojeno je pet zaključaka koji će biti dostavljeni nadležnim institucijama na postupanje. Javna tribina je održana u hotelu Urban u Bužimu.

Projekat “Praćenje i monitoring javnih nabavki ortopedskih pomagala kod ZZO USK-a” se realizuje zahvaljujući financijskoj podršci Europske unije.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe