Općina Velika Kladuša kupila novo službeno vozilo- evo koliko košta…

Nakon više od 10 godina, Općina Velika Kladuša priskrbila je novo službeno vozilo koje će koristiti potrebama Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove pri općinskom organu uprave.

Novac kojim je kupljeno vozilo prvobitno je bio namijenjen za kupovinu software-a, odnosno programa kojim bi se izvršila uspostava i izvršavanje katastra komunalnih uređaja, međutim, kroz uspješan rad kroz druge projekte, ta sredstva su ušteđena na način da je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove donirala program Općini Velika Kladuša.

Time su ušteđena sredstva koja su trebala biti izdvojena za tu namjenu i na budžetskom kodu je ostalo 30.000 KM, koliko košta i sam program. Taj novac je preusmjeren za kupovinu namjenskog vozila, koje je bilo prijeko potrebno Odsjeku za imovinsko-pravne i geodetske poslove, a sprovedena je i procedura Javne nabavke.

Video izjava Ervina Abdića, ovlaštenika općinskog Načelnika:

Obzirom da je ovaj Odsjek, koji djeluje pri Službi, jedan od najmobilnijih na terenu, vozilo će služiti svojoj namjeni i povećati efikasnost uposlenika kada su u pitanju zahtjevi i potrebe naših građana.

Tačan iznos sredstava izdvojenih za kupovinu vozila iznosi 29.250 KM, a riječ je o vozilu marke Seat – Arona.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe