7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Oglasili se iz BH-Gasa: Potrošači plina će imati uredno snabdijevanje, žalimo zbog nastale situacije

Nakon što je zabrinula bh. javnost informacija da će iz Rusije biti smanjena isporuka plina za Bosnu i Hercegovinu, oglasili su se iz kompanije BH-Gas. Oni su podvukli da stanovništvo nema razloga za brigu.

BH-Gas obavještava javnost da je u 17:36 minuta dobio potvrdu prvobitne nominacije prirodnog gasa za dan 17. decembra 2020. godine, čime se stvaraju uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdijevanje prirodnim gasom. BH-Gas izražava žaljenje za situaciju koja je stvorena u javnosti i za koju BH-Gas ne snosi nikakvu odgovornost, poručuju iz ove kompanije.

Također, iz BH-Gasa su naveli da je tačno da su 16. decembra 2020. godine u 12:16 sati dobili potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Međutim, nakon toga, u 15:39 sati dobili su obavijest od Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50%.

– Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obavještenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi. Nakon ove informacije, kako smo i saopćili, BH-Gas je ponovno dobio potvrdu prve nominacije za dan 17. decembar 2020. godine. Niti za ovu potvrdu nominacije nije dato nikakvo obrazloženje, poruka je iz BH-Gasa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe