Oglas za posao digao prašinu: Ovo zanimanje je najtraženije na hrvatskom primorju, ali nedostaje radne snage

Iako se sezona na Jadranu bliži i radna mjesta bi već trebala biti popunjena, izgleda da ipak nije tako, barem u određenim zanimanjima. Teško je naći sobarice, a poslodavci kažu kako niko ne želi raditi ni za 20 KM po satu.

Kreće se od posteljine pa smeće, ide se u kupatilo i eto relativno kad imate puno posla, treba vam brzine i vremena. Uz to treba i truda, čovjek se oznoji – rekla je Jolanda Krmpotić, dugogodišnja sobarica u hotelu za u razgovoru za medije.

Da su čistačice neizostavan dio svakog ugostiteljskog objekta, kaže i direktor hotela Domagoj Grgić.

Može bez direktora, ne može bez sobarice Bez sobarice, kuvarice, konobara hotel ne može funkcionisati, bez mene može, ali bez sobarice ne. Vi radniku trebate dati sve ono što svaki čovjek zaslužuje. Ugodnu platu, ugodno radno mjesto, dobru atmosferu – jasan je Grgić.

Po društvenim mrežama na sve se strane traže radnici

Tražim čistačicu za sobe u Splitu. Šest soba radi se od 10 sati svaki dan. Četiri do pet sati rada, plata 5.000 do 6.000 kuna u evrima”, samo je jedan od njih, a takvi oglasi često pokrenu i žustru raspravu u komentarima.

“U Labinu i Rabcu 100 kuna jedan sat pa ti vidi računicu”, poručuju jedan korisnik. “Jel’ vas sram ponuditi takvu platu za toliki posao”, dodaje drugi.

Svi bi radili na crno
Da je riječ o poslu koji je još uvijek degradiran, govori Ivana Klobučarić, vlasnica firme za čišćenje koja ima dvije zaposlene žene. Kaže kako je teško naći radnike, jer bi svi radili na crno. Svi misle da znaju čistiti, no nije to baš tako. Uhvatiš se u koštac kad moraš u četiri apartmana u tri do četiri sata očistiti svaku šoljicu, viljušku, kašiku. Nema, sve mora biti besprijekorno i onda shvatiš koliko je meni žena reklo ja ne mogu, ja sam umorna, ja sam na ivici živaca – kaže Klobučarić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe