Održan sastanak stručnog štaba Zmajeva, Bajević poručio: Ne smijemo se uspavati

IZVORklix.ba

Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za A selekciju, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju naši reprezentativci, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu.

“Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža”, kaže selektor Bajević i nastavlja: “Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa koronavirusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači”, istakao je selektor Zmajeva.

Selektor je rekao da su svi usmjereni samo ka jednom cilju a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

“Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo”, istakao je Bajević.

Bajević je na kraju dodao da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe