15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Održan sastanak o skladištenju 80 spornih respiratora

IZVORavaz.ba

Predstavnici Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBiH) održali su sastanak s predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite na kojem su razgovarali o pronalasku rješenja za skladištenje 80 respiratora, koji se trenutno nalaze u njihovom posjedu.

– Kako je javnost već ranije upoznata, Inspektorat ove Agencije naložio je Federalnoj upravi civilne zaštite mjere u skladu sa pozitivnim propisima kojima se uređuje ova oblast, te su predstavnici Agencije na navedenom sastanku upoznali predstavnike Federalne uprave civilne zaštitu o obavezi postupanja po naloženim mjerama – navedeno je u saopćenju nakon sastanka.

Riječ je o respiratorima koje je nabavila “Srebrena malina”, a koji su plaćeni 10,5 miliona KM. U toku je istraga o tome kako je Vlada FBiH, odnosno FUCZ preko kompanije u vlasništvu Fikreta Hodžića, TV voditelja, a koja se bavi proizvodnjom voća, nabavila respiratore iz Kine.

Ključni akteri afere, osim Hodžića su Fadil Novalić, premijer FBiH te Fahrudin Solak, suspendirani direktor FUCZ, koji su optuženi u ovom predmetu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe